primi sui motori con e-max.it
Izbornik

Dobrodošli na portal prve ekološke stanice

logoSNa ovom portalu možete pronaći najnovije informacije vezane za zakone, pravilnike, važeće obrasce te ostale sadržaje vezane za kontrolu ekološke proizvodnje.

 


Rješenje Ministarstva poljoprivrede o ovlaštenju za rad prve ekološke stanice

 

Upis novih subjekata

•Potrebno je imati OPG, obrt, tvrtku... te parcele moraju biti upisane u ARKOD sustav u Agenciji za plaćanja, ribartsvu i ruralnom razvoju (kod proizvođača)

• Ispunite Zahtjev za stručnu kontrolu i certifikaciju ekološke proizvodnje („Obrasci“)

       - obrazac 1 – biljna/životinjska proizvodnja

       - obrazac 2 – prerada

       - obrazac 3 – uvoz, trgovina i/ili skladištenje

 

i dostavite ga Kontrolnom tijelu:  mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , fax: 01/2365 903 ili poštom na adresu: „PRVA EKOLOŠKA STANICA“, Kuraltova 8, 10000 Zagreb

 

• Pripremite sljedeću dokumentaciju:

1.                    1. Zapisnik o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta (popis ARKOD parcela, izdaje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom  razvoju)

2.                    2. Državnu taksu (biljeg) u vrijednosti 70 kn

• Nakon što Kontrolno tijelo obavi prvu stručnu kontrolu i ispiše Zapisnik i Izvješće o stručnoj kontroli, Kontrolno tijelo dostavlja subjektu dva primjerka Zapisnika i Izvješća.  Jedan primjerak Zapisnika i Izvješća zajedno sa ispunjenim Zahtjevom za upis u Upisnik ekoloških poljoprivrednih proizvođača („Obrasci“) i 70 kn biljega dostavljate Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, dok drugi primjerak ostaje Vama za arhivu.

• Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Vas upisuje u ekološki Upisnik temeljem članka 78. Stavak 4. Zakona o poljoprivredi („Narodne novine“ br. 30/15), članka 4. Pravilnika o ekološkoj proizvodnji („Narodne novine“ br. 19/16) i članka 96. Stavka 1. Zakona o općem upravnom postupku („Narodne novine“ br. 47/09) o čemu subjekt dobije Rješenje

vrh stranice